Slovenska kulturna dediščina
06.11.2022

Po nekaj daljšem premoru je izšla 7. knjiga iz zbirke Blagoslovljeni in prekleti: Plemiške rodbine na Slovenskem. 18. stoletje, 2. del: Od Del-Negrov do Škerpinov.

24.08.2022

Naročene knjige pošiljamo po pošti 1x tedensko, ob sobotah.

01.07.2022

Naravno konzerviranje hrane zdaj samo 19,00 €.

Prvotna cena je bila 25,00 €.

 

03.01.2020

Znižali smo cene knjigam: Hrami tišine, Podoba Slovenije in Vitezi, najemniki in smodnik. Nova cena posamezne knjige: 20,00 €.

Gradovi, utrdbe, vile, dvorci v Slovenskem primorju  25,00 €.

 
O prvih cerkvah in župnijah na Slovenskem: k razvoju cerkvene teritorialne organizacije slovenskih dežel v srednjem veku
Janez Höfler
Vezava: E-knjiga, pdf
Letnica izdaje: 2016
Obseg: 542 strani
Dimenzije: 165 x 240 mm
ISBN: 978-961-7004-00-7

Druga, revidirana in dopolnjena izdaja

Razlog za drugo izdajo pričujoče publikacije, sicer le v elektronski obliki, je v tem, da je nadrobnejše delo na historični topografiji predjožefinskih župnij na Slovenskem (za Kranjsko) prineslo nekaj pomembnih rezultatov, popravkov in dopolnil, prav tako delo na drugi izdaji tega gradiva za Primorsko. Prva teh dveh publikacij, Gradivo za historično topografijo predjožefinskih župnij na Slovenskem: Kranjska iz leta 2015 in v založbi Viharnik, ki se sicer naslanja na parcialne objave, izšle v seriji Acta Ecclesiastica Sloveniae - na novo sta obdelani Dolenjska vzhodno od Krke in Bela krajina -, je že na voljo v elektronski obliki na spletu, druga, Gradivo za historično topografijo predjožefinskih župnij na Slovenskem: Primorska (Oglejski patriarhat, Tržaška škofija) ji bo sledila v kratkem. V tej izdaji se na prvo, za Kranjsko, sklicujem le v primeru novih dognanj, glede druge, ki je v prvi izdaji izšla leta 2001 in bo na voljo na spletu še v tem letu 2016, pa priporočam, da bralec preveri morebitne spremembe in dopolnila na ustreznih mestih. Prav tako je upoštevanih nekaj novih ključnih razprav, ki so izšle od leta 2013 dalje. Na koncu naj še opozorim na avtorjevo razpravo Lastniške cerkve zgodnjega srednjega veka na Gorenjskem in njihovo zgodovinsko ozadje, ki je pripravljena za objavo v Varstvu spomenikov in prinaša nova spoznanja glede lastniških cerkva in njihovih povezav z zgodnjesrednjeveškimi upravni dvori.

Iz avtorjevega Pojasnila

 

Prenos knjige

CENA: 0.00 €
Naročite knjigo:

Ime in priimek: Naslov: Poštna številka: Kraj: Telefon: E-mail: IDDDV:  

 

(c) 2008 Viharnik d.o.o.    |     Avtorska zaščita    |     Pogoji uporabe    |     Varnost podatkov