Plemstvo    |    Turnirska knjiga    |    Grajske stavbe
Mojstra Sigmunda Ringecka razlaga verzov mojstra Johannesa Lichtenawerja
Igor Sancin
Vezava: trda
Letnica izdaje: 2010
Obseg: 288 strani
Dimenzije: 210 x 280 x 20 mm
ISBN: 978-961-6057-76-9

RAZPRODANO!

Igor Sancin se z evropskimi zgodovinskimi borilnimi veščinami ukvarja že petnajst let. Usmeril se je predvsem v študij nemške borilne šole, dediščine borilnega sistema mojstra Johannesa Liechtenauerja iz 14. stoletja. S pričujočim prevodom dvobojevalskega priročnika Sigmunda Ringecka, enega najpomembnejših mečevalskih mojstrov, ki so v 15. stoletju razlagali in razvijali Liechtenauerjevo borilno veščino, je skušal približati današnjemu bralcu to starodavno znanje, prevod pa je opremil še z dodatnimi komentarji in s podrobnim slikovnim prikazom dvobojevalskih postopkov.

Borilni priročniki, ki so jih začeli odkrivati v devetnajstem stoletju, so postavili na glavo dotedanje prepričanje, da je bilo bojevanje v srednjem veku predvsem brutalno klanje, za katero ni bilo potrebno posebno znanje. Seveda pa se moramo zavedati, da sodijo opisane veščine v visoko šolo umetnosti (dvo)bojevanja, in da je izgledal boj med bitko na bojnem polju popolnoma drugače.

Zavedati pa se moramo tudi, da smo Slovenci pripadali istemu zgodovinskemu in kulturnemu prostoru, kateremu sta pripadala tudi Johannes Liechtenauer in Sigmund Ringeck. In veščina, ki sta jo razvijala, se je razvijala prav tako tudi na našem ozemlju in med našimi ljudmi, zato predstavlja tudi del naše zgodovine in naše tradicije.

CENA: 0.00 €
Naročite knjigo:

Ime in priimek: Naslov: Poštna številka: Kraj: Telefon: E-mail: IDDDV:  

 

(c) 2008 Viharnik d.o.o.    |     Avtorska zaščita    |     Pogoji uporabe    |     Varnost podatkov